Voor het hele gezin

Er is zoveel te beleven in de Gentse musea. Ontdek de collectie of tijdelijke tentoonstellingen van de Gentse musea samen met je kinderen. 

Schatten van Vlieg 
‘Hoor jij wat ik hoor? Vlieg verstopt deze zomer schatkisten in alle Gentse musea en Historische Huizen. Ga tussen 1 juli en 30 augustus 2021 op zoek en verken een klinkend parcours. De toegang is gratis tot en met 18 jaar.

Museumspel of audiotour voor kinderen
De toegang tot de musea en Historische Huizen is gratis tot en met 18 jaar

Nog meer tips:

  • Panorama Industriemuseum: geniet van een verbluffend uitzicht op de oude binnenstad 
  • Picknick in de tuin van de Sint-Pietersabdij: De tuin van de eeuwenoude Sint-Pietersabdij op het gelijknamige plein is een goed bewaard geheim. Deze gratis toegankelijke tuin met wijngaard en ruïne is een oase in de stad. Geen zin om je eigen picknick te maken? Combineer dan een bezoek aan expo Heeren, vertrekt met een picknick in de Zuiderse abdijtuin. Info en reservaties via de website.
  • Op stap in Gent: Gent is een kindvriendelijke stad en biedt tal van ingrediënten om er met je familie op citytrip te gaan. Combineer een bezoek aan een van de Gentse musea of Historische Huizen  met shoppen, ravotten in het park, een boottochtje en een restaurant- of terrasbezoek.

Ben je jarig?

Organiseer jouw verjaardag in één van de Gentse musea of Historische Huizen. Zij maken er voor jou een topdag van! Meer informatie kan je vinden op de websites van de musea en Historische Huizen.

Moet je reserveren?

Het is niet verplicht om te reserveren, maar wegens corona raden wij aan om je bezoek te reserveren. Meer info daarover vind je hier