Logo nl

Late Donderdag

Elke eerste donderdag van de maand ben je in verschillende Gentse Musea welkom tot 22 uur.
20211125 AV Opening Kassa kassa c Corlazzzoli 122 web

Beleef de Gentse musea 's avonds

Tot 22 uur kan je genieten van de expo's en collecties van onze musea. Ben je 25 jaar of jonger? Dan betaal je voor de meeste huizen slechts 2 euro. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar bezoeken de Gentse musea helemaal gratis. Reserveer vooraf je tickets bij het museum dat je wil bezoeken of kom langs op den bots.

Grote mensen beeld liggend lowres kleiner

Sint-Pietersabdij

Reis mee door de curieuze herinneringen van comedian Wouter Deprez. De historische Refter van de Sint-Pietersabdij is voor de gelegenheid omgetoverd tot zijn geboortedorp.

In de expo 'Grote mensen die ik kende toen ik klein was' probeert comedian Wouter Deprez de volwassenen uit zijn dorp van toen te begrijpen. Dat doet hij in zijn gekende stijl vol warmte en humor. Kom kijken en luisteren en ervaar de gelijkenissen met de mensen uit je eigen jeugd.

Meer info Meer info
IMG 2289 web c Michiel Devijver© Michiel Devijver

Huis van Alijn

Verken de hoofdtentoonstelling over het dagelijks leven of bezoek de tijdelijke tentoonstelling 'Licht uit. Pop Op'. Napraten kan in het museumcafé of op het terras!

Koop tickets Koop tickets
Letterpress volw

Industriemuseum

Maak kennis met de vaste tentoonstellingen 'Over mensen en machines', 'Drie eeuwen grafische industrie' en '100% Textiel'. (Oud-)drukkers laten de drukkerijafdeling van het museum op volle toeren draaien.

Koop tickets Koop tickets
MSK - koppel© Martin Corlazzoli

MSK

Het feestjaar van het MSK opende met de eerste tentoonstelling in 50 jaar gewijd aan Albert Baertsoen, le peintre de Gand. Vier mee met het MSK en bezoek deze expo of (her)ontdek de veertig zalen van het MSK vol nieuwe verhalen en tientallen nooit eerder getoonde kunstwerken en maak kennis met nieuwe themazalen die de mens en de wereld van vroeger en nu belichten.

Koop tickets Koop tickets
Https smak be volumes general CREMERIE Cremerie 8 Photo Martin Corlazzoli 3

S.M.A.K.

Geniet van de lopende tentoonstellingen in S.M.A.K. Je bekijkt het oeuvre van Philippe Van Snick en werken uit de collectie. Tijdens Late Donderdag verwelkomen we je met live muziek en kan je genieten van een drankje in ons café.

Koop tickets Koop tickets
20220303 STAM museumnacht c Martin Corlazzoli COR08879

STAM

Kom naar het STAM en ontdek de vaste tentoonstelling 'Het verhaal van Gent' en de lopende tijdelijke tentoonstellingen. Loop over de gigantische luchtfoto, zie en voel de stad groeien en veranderen, ontdek unieke objecten, ga op in digitale animaties en verdwaal in muurbrede kaarten.

Check zeker ook even onze agenda en pik een leuke avondrondleiding of andere activiteit mee. Maak je Late Donderdag ten slotte compleet met iets lekkers in het gezellige STAMcafé, dat voor de gelegenheid ook later open is.

Check onze activiteiten Check onze activiteiten
GUM

GUM & Plantentuin

Duik in het hoofd van wetenschappers in het GUM, het nieuwe 'Forum voor Wetenschap, Twijfel & Kunst', en ontdek hoe die wetenschappers op zoek gaan naar kennis met vallen en opstaan. Je wandelt langs thema's als 'Twijfel', 'Chaos' en 'Verbeelding' en ontdekt unieke objecten en verhalen uit de collecties van de Universiteit Gent. Tot 16 april 2023 loopt daar ook de expo PHALLUS. Norm & Vorm. Die maakt deel uit van jouw museumbezoek. Tijdens Late Donderdag kan je ook gratis de Plantentuin en zijn bijzondere serres bezoeken. Wie weet hoor je wel de fluitkikkers fluiten. Die zijn immers vooral 's avondse en 's nachts actief.

Koop tickets Koop tickets