Logo nl

Late Donderdag

Elke eerste donderdag van de maand ben je in verschillende Gentse Musea welkom tot 22 uur.
Het museum bij nacht

Beleef de Gentse musea 's avonds

Tot 22 uur kan je genieten van de expo's en collecties van onze musea. Ben je 25 jaar of jonger? Dan betaal je voor de meeste huizen slechts 2 euro. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar bezoeken de Gentse musea helemaal gratis. Reserveer vooraf je tickets bij het museum dat je wil bezoeken of kom langs op den bots.

IMG 2289 web c Michiel Devijver© Michiel Devijver

Huis van Alijn

Verken de hoofdtentoonstelling over het dagelijks leven en praat na in het museumcafé of op het terras!

Koop tickets Koop tickets
Letterpress© Martin Corlazzoli

Industriemuseum

Maak kennis met de tijdelijke expo 'BURN; van brandgevaar tot burn-out' of een van de vaste tentoonstellingen 'Over mensen en machines', 'Drie eeuwen grafische industrie' en '100% Textiel'. 

Op de textiel- en drukkerijafdeling bulderend de weefgetouwen en rinkelen de drukpersen. Vrijwilligers en demostratoren tonen je verschillende technieken en machines aan het werk.

Op 6 april kan je ook aansluiten aan onze instaprondleiding om 18u.

Koop tickets Koop tickets
MSK - koppel© Martin Corlazzoli

MSK

Game on! In april is het 'board game night' in het MSK. Als we Rombouts mogen geloven, leidt spel tot bedrog en onenigheid. Geef Rombouts ongelijk en daag je vrienden en familie uit tijdens de unieke board game night in het MSK!

Je kan per groep een tafel reserveren van 15.00 tot 18.00 uur of van 18.00 tot 21.00 uur. Inschrijven doe je via het formulier

In de Hemicyclus kun je tijdens of na het spelen uitblazen met een drankje aan de bar.


Koop tickets Koop tickets
Https smak be volumes general CREMERIE Cremerie 8 Photo Martin Corlazzoli 3

S.M.A.K.

Geniet van de lopende tentoonstellingen in S.M.A.K. of laat je leiden door onze gids. Die neemt jou mee op sleeptouw in de tentoonstelling Healing The Museum van Grace Ndiritu, waarin film, sjamanisme, ecologie, seksualiteit en protest aan bod komen. Afsluiten doe je in The Temple, een spirituele ruimte voor ontmoeting, genezing, workshops en rituelen. Daar werpt Ndiritu ook een nieuwe blik op onze collectie waarbij ze jou vraagt om deze selectie met een open geest te bekijken.

Koop tickets Koop tickets
20220303 STAM museumnacht c Martin Corlazzoli COR08879

STAM

Kom naar het STAM en ontdek de vaste tentoonstelling Het verhaal van Gent. Loop over de gigantische luchtfoto, zie en voel de stad groeien en veranderen, ontdek unieke objecten, ga op in digitale animaties en verdwaal in muurbrede kaarten.

Onze tijdelijke tentoonstellingen bezoeken kan ook! Op Late Donderdag kan je momenteel om 20 uur een avondlijke instaprondleiding in SkYline meepikken.

Maak je Late Donderdag ten slotte compleet met iets lekkers in het gezellige STAMcafé, dat voor de gelegenheid ook later open is.

Check onze activiteiten Check onze activiteiten
GUM

GUM & Plantentuin

Duik in het hoofd van wetenschappers in het GUM, het nieuwe 'Forum voor Wetenschap, Twijfel & Kunst', en ontdek hoe die wetenschappers op zoek gaan naar kennis met vallen en opstaan. Je wandelt langs thema's als 'Twijfel', 'Chaos' en 'Verbeelding' en ontdekt unieke objecten en verhalen uit de collecties van de Universiteit Gent. Tot 16 april 2023 loopt daar ook de expo PHALLUS. Norm & Vorm. Die maakt deel uit van jouw museumbezoek. Tijdens Late Donderdag kan je ook gratis de Plantentuin en zijn bijzondere serres bezoeken. Wie weet hoor je wel de fluitkikkers fluiten. Die zijn immers vooral 's avonds en 's nachts actief.

Op 6 april kan je deelnemen aan de instaprondleiding in GUM. Ontdek nog een laatste keer PHALLUS. Norm & Vorm.

Koop tickets Koop tickets
Grote mensen beeld liggend lowres kleiner

Sint-Pietersabdij

Reis mee door de curieuze herinneringen van comedian Wouter Deprez. De historische Refter van de Sint-Pietersabdij is voor de gelegenheid omgetoverd tot zijn geboortedorp.

In de expo 'Grote mensen die ik kende toen ik klein was' probeert comedian Wouter Deprez de volwassenen uit zijn dorp van toen te begrijpen. Dat doet hij in zijn gekende stijl vol warmte en humor. Kom kijken en luisteren en ervaar de gelijkenissen met de mensen uit je eigen jeugd.

Meer info Meer info