Logo nl

Late Donderdag

Iedere eerste donderdag van de maand openen verschillende Gentse musea hun deuren voor het grote publiek.
20211125 AV Opening Kassa kassa c Corlazzzoli 122 web

Beleef de Gentse musea 's avonds

Tot 22 uur kan je genieten van de expo's en collecties van onze musea. Ben je 25 jaar of jonger? Dan betaal je slechts 2 euro. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar bezoeken de Gentse musea zelfs helemaal gratis. Reserveer vooraf je tickets bij het museum dat je wil bezoeken.

GUM

GUM & Plantentuin

Duik in het hoofd van wetenschappers in het GUM, het nieuwe 'Forum voor Wetenschap, Twijfel & Kunst', en ontdek hoe die wetenschappers op zoek gaan naar kennis met vallen en opstaan. Je wandelt langs thema's als 'Twijfel', 'Chaos' en 'Verbeelding' en ontdekt unieke objecten en verhalen uit de collecties van de Universiteit Gent. Tot 8 januari 2023 loopt daar ook de expo PHALLUS. Norm & Vorm. Die maakt deel uit van jouw museumbezoek. Tijdens Late Donderdag kan je ook gratis de Plantentuin en zijn bijzondere serres bezoeken. Wie weet hoor je wel de fluitkikkers fluiten. Die zijn immers vooral 's avondse en 's nachts actief.

Koop tickets Koop tickets
IMG 2289 web c Michiel Devijver© Michiel Devijver

Huis van Alijn

Verken de hoofdtentoonstelling over het dagelijks leven of bezoek de tijdelijke tentoonstelling. Napraten kan in het museumcafé of op het terras!

Koop tickets Koop tickets
Kassa kassa!© Martin Corlazzoli

Industriemuseum

Maak kennis met de vaste tentoonstellingen 'Over mensen en machines', 'Drie eeuwen grafische industrie' en '100% Textiel'. Ontdek ook de tijdelijke tentoonstelling 'Kassa kassa!'

Koop tickets Koop tickets
MSK - koppel© Martin Corlazzoli

MSK

(Her)ontdek de veertig zalen van het MSK vol nieuwe verhalen en tientallen nooit eerder getoonde kunstwerken en maak kennis met nieuwe themazalen die de mens en de wereld van vroeger en nu belichten.

Koop tickets Koop tickets
2 L7 A0315 lowres© Sipan Hota

Sint-Pietersabdij

Voor veel Gentenaars is de publieke ruimte een tweede thuis. Fotografen Yasmina Besseghir en Sipan Hota doorkruisten vorige zomer de hele stad om deze plaatsen in beeld te brengen. Een selectie van hun werk zie je nog tot 18 september tijdens de expo 'Espace Publiek' in de Sint-Pietersabdij. Kom de plekken die we vaak als vanzelfsprekend ervaren herontdekken én in vraag stellen. (gratis toegang)

Meer info Meer info
Https smak be volumes general CREMERIE Cremerie 8 Photo Martin Corlazzoli 3

S.M.A.K.

In S.M.A.K. kan je 45 topwerken ontdekken in POPART van Warhol tot Panamarenko of De Tentoonstelling verkennen, die door bijna 400 kinderen en jongeren is gemaakt. Citadelic Jazz zorgt voor experimentele jazz. Om 20:00 stuwt jazz youngster Louise van den Heuvel warme tonen uit haar bas, samen met de Franse saxofoniste Audrey Lauro. De avond wordt afgesloten door Talibam! (US), bestaande uit drummer Kevin Shea en keyboardspeler Matt Mottel, samen met de Britse saxofonist Alan Wilkinson.

Koop tickets Koop tickets
STAM© Phile Deprez

STAM

Kom naar het STAM en ontdek 'Het verhaal van Gent', de vaste tentoonstelling. Loop over de gigantische luchtfoto, zie en voel de stad groeien en veranderen van vorm, ontdek unieke objecten, ga op in digitale animaties en verdwaal in muurbrede kaarten. En pik iets lekkers mee in het STAMcafé. Want in het weekend komt het er vaak niet van!

Koop tickets Koop tickets