Logo nl

Late Donderdag

Elke eerste donderdag van de maand ben je in verschillende Gentse Musea welkom tot 22 uur.
20211125 AV Opening Kassa kassa c Corlazzzoli 122 web

Beleef de Gentse musea 's avonds

Tot 22 uur kan je genieten van de expo's en collecties van onze musea. Ben je 25 jaar of jonger? Dan betaal je slechts 2 euro. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar bezoeken de Gentse musea zelfs helemaal gratis. Reserveer vooraf je tickets bij het museum dat je wil bezoeken.

GUM

GUM & Plantentuin

Duik in het hoofd van wetenschappers in het GUM, het nieuwe 'Forum voor Wetenschap, Twijfel & Kunst', en ontdek hoe die wetenschappers op zoek gaan naar kennis met vallen en opstaan. Je wandelt langs thema's als 'Twijfel', 'Chaos' en 'Verbeelding' en ontdekt unieke objecten en verhalen uit de collecties van de Universiteit Gent. Tot 8 januari 2023 loopt daar ook de expo PHALLUS. Norm & Vorm. Die maakt deel uit van jouw museumbezoek. Tijdens Late Donderdag kan je ook gratis de Plantentuin en zijn bijzondere serres bezoeken. Wie weet hoor je wel de fluitkikkers fluiten. Die zijn immers vooral 's avondse en 's nachts actief.

Koop tickets Koop tickets
IMG 2289 web c Michiel Devijver© Michiel Devijver

Huis van Alijn

Verken de hoofdtentoonstelling over het dagelijks leven of bezoek de tijdelijke tentoonstelling 'Licht uit. Pop Op'. Napraten kan in het museumcafé of op het terras!

Koop tickets Koop tickets
Kassa kassa!© Martin Corlazzoli

Industriemuseum

Maak kennis met de vaste tentoonstellingen 'Over mensen en machines', 'Drie eeuwen grafische industrie' en '100% Textiel'. Ontdek ook de tijdelijke tentoonstelling 'Kassa kassa!'

Koop tickets Koop tickets
MSK - koppel© Martin Corlazzoli

MSK

(Her)ontdek de veertig zalen van het MSK vol nieuwe verhalen en tientallen nooit eerder getoonde kunstwerken en maak kennis met nieuwe themazalen die de mens en de wereld van vroeger en nu belichten.

Koop tickets Koop tickets
Https smak be volumes general CREMERIE Cremerie 8 Photo Martin Corlazzoli 3

S.M.A.K.

Geniet van de lopende tentoonstellingen in S.M.A.K. Je ontdekt hoe 22 kunstenaars creëerden in isolement in de expo Splendid Isolation en je bekijkt het werk van N. Dash en Lydia Ourahmane. Tijdens deze zomerse Late Donderdag verwelkomen we je met de muziek van DJ Nouveau Jardin, die in Crèmerie GUILLAUME de beste plaatjes zal draaien. Geniet van een drankje of een fris ijsje en bezoek vooraf of nadien het museum.

Koop tickets Koop tickets
20220303 STAM museumnacht c Martin Corlazzoli COR08879

STAM

Kom naar het STAM en ontdek 'Het verhaal van Gent', de vaste tentoonstelling. Loop over de gigantische luchtfoto, zie en voel de stad groeien en veranderen van vorm, ontdek unieke objecten, ga op in digitale animaties en verdwaal in muurbrede kaarten.

Koop tickets Koop tickets