Logo nl

MSK - Museum voor Schone Kunsten Gent

Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) ligt in het hart van het Gentse Museumkwartier, met het Citadelpark voor de deur. Het MSK is het oudste museum in België, gehuisvest in een iconisch gebouw dat speciaal voor deze collectie werd ontworpen. Je ontdekt er ruim 600 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag!
Bezoek de website

Praktische info

Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent

Tel 09 323 67 00

Routebeschrijving

Openingsuren

dinsdag tot zondag 9.30 tot 17.30 uur
tijdens het weekend, op feestdagen en tijdens de schoolvakanties open van 10u00 tot 18u00
gesloten op maandag, op 25 en 26 december en 1 en 2 januari
elke eerste donderdag van de maand open tot 22 uur

De kern van de collectie van het MSK gaat terug tot 1798. Het monumentaal museumgebouw werd speciaal voor deze collectie ontworpen en opende in 1905 de deuren voor het publiek.

In de permanente presentatie ontdek je ruim 600 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag, waaronder een bijzondere collectie (Belgische) kunst uit de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw.

Duik in de wereld van oude Meesters als Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck, en van impressionisten, surrealisten en modernisten als James Ensor, Auguste Rodin, Emile Claus en George Minne. In tijdelijke tentoonstellingen worden eigen collectiestukken samengebracht met internationale bruiklenen en wisselende collectiepresentaties belichten geregeld onze indrukwekkende collectie kunstwerken op papier.

Met het Citadelpark voor de deur, en met onze museumburen S.M.A.K., Sint-Pietersabdij, STAM en GUM bevindt het MSK zich in het hart van het groene Gentse Museumkwartier. De wisselende presentaties, het uitgebreide publieksprogramma, de vernieuwde museumshop en de museumbrasserie maken het MSK tot een levendige plaats waar we iedereen willen laten genieten van kunst.

Met kinderen

DSC00422

Familieroute

Ga samen op zoek naar de gedichtjes en de teksten op kindermaat in de museumzalen van het MSK. Onderweg kom je ook enkele kisten tegen die je uitnodigen om het museum anders te beleven. Je kan samen tekenen, zoeken, voelen...

20220303 MSK museumnacht c Martin Corlazzoli COR07516

Audioguide voor kinderen

Met de audioguide voor families (vanaf 6 jaar) kan ook de jongste museumbezoeker voor het eerst op een speelse manier kennismaken met de kunstwerken in het MSK.

DSC05090

Kinderpoëzieroute

Zin in een uniek bezoek aan de museumcollectie? De poëzieroute is een parcours langs tien topwerken uit het MSK, samengebracht met tien gedichten van bekende Vlaamse en Nederlandse schrijvers. Al spelend met taal en beeld leer je meer over poëzie, over kunst en over de collectie van het museum. Je krijgt het boekje met gedichten nadien mee naar huis.