Logo nl

Huis van Alijn

Welkom in het museum van het dagelijks leven! In het Huis van Alijn ontdek je meer over de rituelen, tradities en gewoontes uit ons dagelijks leven van de 20e eeuw tot vandaag.
Bezoek de website

Praktische info

Kraanlei 65, 9000 Gent

Tel 09 235 38 00

Routebeschrijving

Openingsuren

ma, di, do, vrij 9:00-17:00
za, zo, feestdagen en schoolvakanties 10:00-18:00
gesloten op woensdag
gesloten op 24, 25, 31 december en 1 januari
elke eerste donderdag van de maand open tot 22 uur

Museum van het dagelijks leven

Ons dagelijks leven zit vol rituelen, tradities en gewoontes. Bijzondere gebeurtenissen zoals een huwelijk, geboorte of pensioen, maar ook kleine momenten op vakantie of thuis bepalen het ritme van ons leven. Ontdek in het Huis van Alijn talrijke objecten, foto's, geluid en bewegend beeld uit de 20e en 21e eeuw. Blader in fotoalbums, ruik het wasmiddel van vroeger, doe een dans in de trouwkamer, teken je eigen geluksbrenger of lees een nieuwjaarsbrief voor. Haal samen herinneringen op en ga in gesprek over vroeger en vandaag.

Tentoonstellingen en activiteiten

Bezoek een tijdelijke expo of installatie, ga naar een voorstelling van het poppentheater Pierke van Alijn, laat je op sleeptouw nemen door één van onze gidsen of verken het museum met een museumspel voor families.

Museumcafé en binnentuin

Een drankje voor of na je bezoek? Of een pauze tijdens een wandeling in Gent? Stap binnen in ons museumcafé of kies een plekje in de gezellige binnentuin.

Met kinderen

IMG 1877 web c Michiel Devijver

De mysterieuze verdwijning van Hendrik Alijn (5-12 j)

Hendrik, het spookje van het Huis van Alijn, is verdwenen. Een mysterie! Ga als een echte detective op zoek naar sporen in het museum.

IMG 1527 web c Michiel Devijver

Het Geluidenspel (4-10 j)

Hé hoor jij dat ook? In de stad zijn er allerlei geluiden! Hendrik en Poes nemen je mee op pad in Gent. Tijdens een actieve wandeling raad, maak, zoek en teken je geluiden uit het dagelijks leven.

IMG 8660 web c Michiel Devijver

De Grote Generatiestrijd (10-14 j)

Wie behaalt de beste score in Pac-Man? Welke openingsdans wordt een hit op TikTok? En wie bouwt snelst een Lego eend? Zet je schrap voor de Grote Generatiestrijd!

Met een groep

Huis van Alijn

Rondleiding 'Museum van het dagelijks leven'

van 01.01.2022 tot 31.12.2024