Logo nl

Design Museum Gent

Design Museum Gent is gesloten. Het museum krijgt een nieuwe vleugel en een volledige renovatie. Tegen eind 2024 worden alle gebouwen naadloos op elkaar aangesloten en komt er extra ruimte voor tijdelijke presentaties, workshops, lezingen en events, ruimte voor art handling en logistiek, degelijk sanitair en een lift. Een project met grote en duurzame ambities, een echte brug tussen de stad, onze bezoekers en de designwereld. Naast de extra multifunctionele ruimte komt er een museumcafé, een terras, een nieuw onthaal en shop.
Bezoek de website

Praktische info

Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent

Tel +32 (0)9 267 99 99

Routebeschrijving

Openingsuren

Gesloten

Gelukkig blijft een deel van de collectie tijdens de werken te zien op andere plekken in binnen- en buitenland. Frac Grand Large in Duinkerke is de eerste stop. De tentoonstelling Het narrenschip brengt er curieuze objecten uit de collectie van het museum samen met een selectie films en werken van diverse kunstenaars. In het najaar volgt Hotel Hannon in Brussel, waar het museum z’n collectie art nouveau toont.

Buiten de muren

Het narrenschip

Het narrenschip

Het narrenschip brengt curieuze objecten uit de collectie van het museum samen met een selectie films en werken van diverse kunstenaars.

Co Gent box

CoGent-box

Duik in de Collectie van de Gentenaar! In de box komen erfgoedobjecten tot leven met verrassende verhaallijnen. Stap binnen om de collectie te ontdekken, te beleven en te delen met andere Gentenaars.

Rondleidingen buiten de muren

Design in de stad

Designwandeling ‘Design in de stad’

van 19.09.2022 tot 31.12.2024
Stadsontwerpers

Designwandeling voor kinderen ‘Stadsontwerpers’

van 19.09.2022 tot 31.12.2024