Logo nl

Beleef meer

Benieuwd wat er in onze musea en historische huizen te ontdekken valt? Op deze pagina verken je het specifieke aanbod van themadagen, vakantieplanningen en mogelijkheden voor specifieke doelgroepen.
20220303 MSK museumnacht c Martin Corlazzoli COR07516
Safer Space1

Vakantie in de musea

Tijdens de zomervakantie staat er heel wat leuks gepland in de Gentse musea! Hieronder vind je een overzicht op het aanbod in juli en augustus. Op de eigen websites van de musea vind je alle openingsuren en een overzicht op de agenda's.

Vakantie in de musea Vakantie in de musea
GUM Twijfel Foto Martin Corlazzoli

Late Donderdag

Beleef de Gentse musea eens 's avonds! Elke eerste donderdag van de maand openen verschillende musea hun deuren uitzonderlijk tot 22 uur. Benieuwd naar het programma?

Late Donderdag Late Donderdag
Met de klas naar Kina

Met de klas op stap

Bezoek met jouw klas of school eens een museum en ontdek een nieuwe wereld. De musea en Historische Huizen hebben speciale activiteiten en rondleidingen speciaal voor schooluitstappen.

Met de klas op stap Met de klas op stap
Vier je verjaardag in het museum

Vier je verjaardag

Organiseer jouw verjaardag in één van de Gentse musea of Historische Huizen. Zij maken er voor jou een topdag van! Meer informatie kan je vinden op de websites van de musea en Historische Huizen.

Vier je verjaardag Vier je verjaardag
MSK tast

Toegankelijk op stap

Iedereen is welkom in onze Gentse Musea. Ontdek het toegankelijkheidsaanbod en plan jouw museumbezoek.

Toegankelijkheid Toegankelijkheid
Mensen en machines© Martin Corlazzoli

Met kinderen op stap

Er valt van alles te beleven in de Gentse Musea. Ontdek de vaste collecties of tijdelijke tentoonstellingen, speel een museumspel of ga op tocht met een audiotour of wandelkaart.

Met kinderen op stap Met kinderen op stap