Late Donderdag

Beleef de Gentse musea 's avonds. 

Iedere eerste donderdag van de maand openen verschillende Gentse musea hun deuren voor het grote publiek. 
Tot 22 uur kan je genieten van de expo's en collecties van onze musea. 

Ben je 25 jaar of jonger? Dan betaal je slechts 2 euro. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar bezoeken de Gentse musea zelfs helemaal gratis. 

 

Wanneer is het Late Donderdag? En waar kan je terecht?

 • donderdag 2 juni 2022
  • S.M.A.K.
   MSK
   STAM
   Huis van Alijn
   Industriemuseum
   Sint-Pietersabdij
   GUM

 • donderdag 7 juli 2022
 • donderdag 4 augustus 2022
 • donderdag 1 september 2022
 • donderdag 6 oktober 2022
 • donderdag 3 november 2022
 • donderdag 1 december 2022

 

Wat valt er te beleven?

 • STAM
  Kom naar het STAM en ontdek 'Het verhaal van Gent', de vaste tentoonstelling. Loop over de gigantische luchtfoto, zie en voel de stad groeien en veranderen van vorm, ontdek unieke objecten, ga op in digitale animaties en verdwaal in muurbrede kaarten. En pik iets lekkers mee in het STAMcafé. Want in het weekend komt het er vaak niet van!
   
 • Huis van Alijn
  Een stoet, betoging, pride of processie. We komen regelmatig samen de straat op, ongepland of na een lange voorbereiding. Waarom kom jij de straat op? Ontdek in deze expo diverse optochten in Vlaanderen en Brussel, van vroeger en nu. Kom de nieuwe tentoonstelling 'De straat op' ontdekken en praat na in het museumcafé.
   
 • S.M.A.K.
  In S.M.A.K. kan je 45 topwerken ontdekken in POPART van Warhol tot Panamarenko. Maak kennis met de collectieve encyclopedie van Subbacultcha en geniet van jazzoptredens met Citadelic Jazz: om 19:00 viert Nils Vermeulen 100 jaar Charles Mingus met een solo contrabasconcert en om 20:00 brengt Augusto Pirodda met zijn septet eigen composities in The Monkey and The Monk // Concert for Jazz Septet in Three Movements.
   
 • Industriemuseum
  Duik doorheen de avond in maar liefst vijf tentoonstellingen doorheen de oude katoenfabriek. In het vaste aanbod vind je de expo's 'Over mensen en machines', 'Drie eeuwen grafische industrie' en '100% Textiel'. Daarnaast kan je ook twee tijdelijke tentoonstellingen bezoeken. Kassa kassa! neemt je mee doorheen de geschiedenis van winkels en winkelen van 1850 tot vandaag. In Pagne Africain wandel je langs een kleurrijke catwalk vol Afrikaans textiel uit de collectie van curator Stella Nyanchama Okemwa. Voor de gelegenheid haalde het museum ook enkele textielstalen vanuit het depot, ooit bedrukt in Gent en bestemd voor de Afrikaanse markt. Om 20 uur is er een instaprondleiding in de expo Pagne Africain, gegidst door Nyanchama zelf. In zaal Kazim brengt Prof. Dr. Ilja Van Damme van de UAntwerpen om 19.30 uur de lezing Van luizenmarkt tot antiekveiling over de geschiedenis van tweedehands.
   
 • Sint-Pietersabdij
  Ga op een 'Wonderlijke Voyage' in deze nieuwe belevingstentoonstelling. 'Wonderlijke Voyage' dompelt je onder in een sfeer van ontdekking, verwondering en avontuur…, fascinerend voor jong en oud.
   
 • GUM & Plantentuin
  Vanaf 30 oktober een nieuwe expo in GUM: 'OVERLAP :the Expo' Kunstenaars en wetenschappers hebben een ongebreidelde nieuwsgierigheid om de wereld om ons heen te begrijpen en te verklaren—en soms zelfs te veranderen. Ze delen een visionaire impuls, het vermogen om buiten kaders te denken en nieuwe modellen uit te vinden, die verder reiken dan wat we al weten. Na het boek OVERLAP: the No Man's Land between Art & Science pakt de Jonge Academie uit met een reizende expo die nog tot 9 januari 2022 halt houdt in het GUM.
   
 • MSK
  ontdek de nieuwe expo 'Salon des Jeunes' in Zaal E en ontmoet de kunstenaars zelf. Want deze nocturne komen de kunstenaars van Salon des Jeunes een woordje uitleg geven bij hun werk en het MSK-werk dat hen inspireerde.

Reserveer je ticket online en wees erbij! 
TICKETS S.M.A.K.
TICKETS HUIS VAN ALIJN
TICKETS INDUSTRIEMUSEUM
TICKETS STAM
TICKETS SINT-PIETERSABDIJ

TICKETS GUM
TICKETS PLANTENTUIN (SERRES)
TICKETS MUSEUM DR. GUISLAIN
TICKETS MSK