Covitrine

In tijden waarin museumbezoek niet of slechts beperkt mogelijk is, brengt COVITRINE de Gentse musea en hun collecties naar de straten en wijken. Doorheen de stad worden 200 COVITRINE-boxen verspreid.
Dat zijn telkens 20 affiches (35 cm B x 70 cm H) met daarop het verhaal van een kunstwerk of object uit één van de musea in Gent. De affiches komen aan de ramen van buurtbewoners en maken van jouw dagelijkse wandeling in de buurt een verwonderende, verbindende, troostende en artistieke tentoonstellingsroute. Elke affiche brengt een verhaal in het Nederlands, maar doet dat ook in een andere taal (van Turks tot Frans, van Arabisch tot Bulgaars).
COVITRINE is een project van ‘Covitesse 6. Versneller van solidariteit’, in samenwerking met Design Museum Gent, De Wereld van KINA, GUM, Huis van Alijn, Industriemuseum, Kunsthal Gent, MSK Gent, Museum Dr Guislain, S.M.A.K. en STAM.

Een box voor jouw buurt

Alle boxen werden verdeeld! Meer dan 3.800 Gentse ramen tonen nu één van de 20 museumverhalen in 21 talen! Dankjewel warm Gent!
Je kan het persbericht hier lezen.

Met de steun van vdk bank