Logo nl

Toegankelijkheid

Iedereen is welkom in onze Gentse Musea. Ontdek het toegankelijkheidsaanbod en plan jouw museumbezoek.
MSK toegankelijk2
KINA toegankelijk

De wereld van Kina

In De wereld van Kina is iedereen welkom. We proberen het museum toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk bezoekers. In het natuurmuseum voor kinderen en jongeren vind je tentoonstellingen, zaalteksten, beeld- en luisterfragmenten op kindermaat.
Blinde en slechtziende bezoekers kunnen zelfstandig de vogelzaal van het museum, Susketwiet, bezoeken. Geleidelijnen en braillesignalisatie op de doorlopende trapleuning nemen je mee naar de bovenste verdieping van De wereld van Kina: het Huis. Met een luisterverhaal en voelparcours vlieg je zo de vogelwereld in.


Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer
GUM toegankelijk

GUM & Plantentuin

Het GUM-team gaat bewust om met de diversiteit aan toegangsnoden van de bezoekers. We ondersteunen jou met veel plezier om een zo vlot en aangenaam mogelijk museumbezoek te beleven.

Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer
HVA toegankelijk3

Huis van Alijn

Welkom in het Huis van Alijn! We streven ernaar om een toegankelijke en gastvrije plek zijn waar iedereen kan genieten van onze tentoonstellingen en activiteiten. Heb je nood aan ondersteuning of een bezoek op maat? Ons team van personeel en gidsen staat voor je klaar.

Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer
Im toegankelijk

Industriemuseum

Iedereen is welkom in het Industriemuseum. Zij zetten dan ook hard in op toegankelijkheid. Voor wie zich graag voorbereid op het bezoek, zijn er verschillende gidsen en de plattegrond van iedere verdieping beschikbaar. Wil je zeker zijn dat je alle museumteksten goed kan lezen? Download  ze dan op je smartphone.

Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer
MSK toegankelijk

MSK

Alle ruimten zijn aangepast aan bezoekers met fysieke noden, en onze activiteiten op maat bieden tal van manieren om in contact te komen met de kunst.

Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer
Guislain toegankelijk

Museum Dr. Guislain

Museum Dr. Guislain is volledig toegankelijk. Dankzij verschillende aangepaste rondleidingen en interactieve elementen kan iedereen genieten van het museum en haar collectie. 

Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer
SMAK toegankelijk 2

S.M.A.K.

S.M.A.K. wil toegankelijk zijn voor een breed en divers publiek, dus ook voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Het directe contact met de kunstwerken in een zorgzame omgeving, staat vaak garant voor bijzondere momenten tussen deelnemer, begeleider en gids. Wil je een aangepaste rondleiding, boek dan je gids en vermeld duidelijk jouw wensen in het opmerkingenveld. Onze gidsen vertrekken vanuit een bijzondere aandacht voor het profiel van de groep, zoals mensen met een visuele beperking, mentale beperking, dementie, autisme.

Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer
STAM toegankelijk 2

STAM

Het STAM is er voor iedereen. Daarom doen we ons best om het museum voor alle bezoekers goed toegankelijk te maken. Ook als je een beperking hebt. Het museum is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met bovendien ook vele objecten en digitale toepassingen op een comfortabele hoogte. Begeleiders van personen met een beperking genieten gratis toegang. Assistentiehonden zijn welkom. De objectlabels zijn te lezen op i-pads die het toelaten de letters en afbeeldingen te vergroten voor een optimale leesbaarheid. Er zijn drie houten voelmaquettes, betastbare bouwmaterialen en er is veel audio.

Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer
Gravesteen 2

Gravensteen

Het Gravensteen wil verhalen vertellen aan een breed en divers publiek. Er is een visioguide beschikbaar voor mensen met een auditieve beperking en een visueel stappenplan voor mensen met autisme. 

Het Gravensteen is spijtig genoeg niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Alle te bezoeken kamers en kelder zijn enkel te bezoeken via smalle trappen.

Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer
Toegankelijkheid SPA 2

Sint-Pietersabdij

Sint-Pietersabdij wil een breed en divers publiek boeien met haar verhalen, dus ook voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Ze zetten daarom bewust in op toegankelijkheid door te investeren in speciale voorzieningen en een aangepast aanbod te voorzien. 

Toegankelijkheidswijzer Toegankelijkheidswijzer